PARTNEREK

Korábbi események

2018. JÚNIUS 17.
2017. JÚLIUS 9.
2016. JÚNIUS 8.
2016. MÁRCIUS 17.

Mini-konferencia

A 2017-es egész napos Kapunyitás Konferencia után, 2018-ban a fórum résztvevői ismét egy nyilvános közösségi eseménnyel jelentkeztek a Pride hónap keretében. A június 17-én megrendezett mini-konferencia a fórum két évének munkáját, eredményeit és jó gyakorlatait mutatja be. 

Dátum: 2018. JÚNIUS 17.

A 2017-es egész napos Kapunyitás Konferencia után, 2018-ban a fórum résztvevői ismét egy nyilvános közösségi eseménnyel jelentkeztek a Pride hónap keretében. A június 17-én megrendezett mini-konferencia a fórum két évének munkáját, eredményeit és jó gyakorlatait mutatja be. Az eseményen ezek mellett újra kísérletet tettünk közösen megvizsgálni, hogy milyen további lépések szükségesek egyéni, szervezeti és kollektív-közösségi szinten, ha egy befogadóbb és elfogadóbb zsidó közösséget szeretnénk magunk körül. 

A mini-konferencia első részében a fórum munkáját és a fórum keretében készült oktatási füzetet mutattuk be a résztvevőknek. Ezt követte dr. Balázs Gábor eszmetörténész előadása, aki az LMBTQ befogadást a zsidó vallásjog és a hagyomány tükrében, mai kommentárokkal, kortárs megközelítésben vizsgálta. 

Az esemény második részében egy panelbeszélgetés keretében jártuk körbe a befogadás témáját és közösségi vezetőkkel, aktivistákkal kerestük közösen a válaszokat, hogy milyen további lépéseket kell tennünk ezen a területen. A panelbeszélgetés résztvevői voltak:

Bedő Viktória, a New York-i Jewish Theological Seminary rabbitanulója
Büchler Tamás, az Izraeli Kulturális Intézet újonnan kinevezett igazgatója, korábban a Minyanim Program vezetője
Moderátor: Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője